Purple Group, verhuur van licht en geluid

Purple Group winnaar eventssupplier 2018

Archief 2008: Augustus

Klokhuis op Appelpop...

purple group picture
Klokhuis

- 20 Augustus 2008 -

Het Klokhuis staat volgende maand symbolisch genoeg op Appelpop. Om het twintigjarig bestaan van het jeugdprogramma te vieren is het NPS-programma op het festival in Tiel vertegenwoordigd met een 'Klokhuistentje'. Hier kunnen festivalgangers hun appelklokhuizen kwijt om aan een uniek Klokhuiskunstwerk mee te bouwen, maakte het programma woensdag bekend.

Voor het kunstwerk worden aan de festivalgangers duizenden appels beschikbaar gesteld. De opgegeten exemplaren worden in een kunstwerk gezet in de vorm van een grote appel, zoals die ook terug te vinden is in het logo van het kinderprogramma. Presentatrices Dolores Leeuwin en Lisa Wade leiden de activiteiten in goede banen. Appelpop vindt op 12 en 13 september plaats. Kane, Bl�f en Within Temptation behoren tot de artiesten die op het podium staan. [Copyright 2008, Novum]

Appelpop 2008...

- 13 Augustus 2008 -

Stichting Muziekstad Tiel heeft het programma rond voor de 17de editie van het tweedaagse popfestival Appelpop op vrijdag 12 en zaterdag 13 september 2008. Net als afgelopen jaren zal het Tielse gratis popfestival een breed publiek aanspreken.

Op het programma o.a. Within Temptation, Kane, Leaf, Ellen ten Damme en... Purple Group van de partij.

AV & Stage Magazine...

Purple Group en Extrema Events.


AV & Stage magazine

- 13 Augustus 2008 -

AV&Stage Magazine is h�t vakblad voor professionals in AV, omroep, theater, professioneel audio en showtechniek.

Het blad is in twee jaar uitgegroeid tot het grootste vakblad in de markt. AV&Stage Magazine is een vakmagazine voor professionals in de totale AV- en entertainmentbranche. Het magazine informeert in de volle breedte over ontwikkelingen en achtergronden in AV en omroep, professioneel audio, theater, licht, P.A., events en showtec. Relevante vakgebieden, die elkaar steeds meer blijken te overlappen.

Extrema Events is de organisator van o.a. Paaspop, Extrema Outdoor, Solar en Fabulous. Evenementen waar Purple Group ook bij betrokken is.

Het artikel is in AV&Stage Magazine, editie Augustus 2008 te lezen.

Zwarte Cross update...

Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture

Els Ketelaars heeft de Zwarte Cross ook bezocht en schoot bovenstaande plaatjes.

Zwarte Cross 2008
- 13 Augustus 2008 -

Loud from the South...

30 Augustus Eindhoven

purple group picture

- 5 Augustus 2008 -

Loud from the South (LFTS) wordt een nieuwe merknaam in metal; jaarlijks zullen er meerdere evenementen worden georganiseerd door de partners Loud Noise en Zuid Events, met als hoogtepunt het openluchtfestival "Loud from the South" 30 Augustus 2008.

Dit festival komt tegemoet aan de belangrijkste wensen van de liefhebbers: met een biertje in je hand, samen met je vrienden op een relaxte manier naar een goede metalband kijken. LFTS kiest daarbij voor 2 podia met een om-en-om programma: iedere bezoeker kan alle 12 bands zien en hoeft geen keuze te maken uit een overvol programma met overlappende tijden. Het festivalterrein bevindt zich bij het Klokgebouw en NS station Eindhoven-Beukenlaan.

Te gast zijn o.a. SOULFLY, CARCASS de Gothenburg metallers van DARK TRANQUILLITY (S) en de melodieuze death metal band NORTHER (FIN).

Boten Parade 2008...

Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture

- 04 Augustus 2008 -

Muzikale Botenparade Het was razend druk, zondag tijdens de Muzikale Botenparade in de Oudegracht. Zeven bands voeren van de Weerdsluis naar het Ledig Erf. De grootste publiekstrekker was Claw Boys Claw. Als de rattenvanger van Hamelen zoog de band rond Peter te Bos het publiek mee richting Ledig Erf. Maar ook bij de andere bands vermaakten publiek en muzikanten zich opperbest, de sombere luchten en de spatjes regen ten spijt.

Ivar Pel maakte de foto's

Botenparade Utrecht 2008 | (c) Ivar Pel

Schollenpop...

Weer maakt voortijdig einde aan festival.


Schollenpop

- 3 Augustus 2008 -

De twaalfde editie van Schollenpop is zaterdagavond als gevolg van zware regenbuien en harde wind voortijdig be�indigd. De organisatie van Schollenpop zag zich rond 21.30 uur genoodzaakt het festival te be�indigen terwijl nog 3 bands moesten optreden. Langer doorgaan zou onverantwoord zijn geweest omdat door de weersomstandigheden niet meer voor de veiligheid kon worden ingestaan. De optredens van de Amerikaanse band Agnostic Front, de Nederlandse band Van Dik Hout en de Engelse band Hawkwind kwamen hierdoor te vervallen.

De band Van Dik Hout heeft aangegeven op de dertiende editie van Schollenpop alsnog van de partij te willen zijn. Hiermee is de eerste band van zaterdag 1 augustus 2009 dus bekend.

Zwarte Cross 2008...

Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture Purple Group Picture

- 01 Augusus 2008 -

Meer dan honderdduizend liefhebbers van muziek en motorcross hebben het Zwarte Cross Festival bezocht. Dat heeft de organisatie van het evenement laten weten. In totaal lieten meer dan honderd bands zich horen op twaalf podia op festivalterrein De Schans in het Gelderse Lichtenvoorde.

Dank aan Marc van den Boom en Maurice Dirkx voor de foto's.

Zwarte Cross 2008