Purple Group, verhuur van licht en geluid

Purple Group winnaar eventssupplier 2019

Profiel

Purple Group, al meer dan 25 jaar partner in licht- en geluidsproducties, verzorgt het licht en geluid voor artiesten.

Ook bedrijfsevenementen, pop-, cultuur- en kleinkunstfestivals, dance events en Proms concerten zijn een vast onderdeel van onze activiteiten.

Kennis en ervaring...

Gedrevenheid en passie voor het vakgebied van licht- of geluidstechniek gecombineerd met ervaring en kennis. Dat zijn belangrijke kenmerken van ons bedrijf. Meegroeien met nieuwe ontwikkelingen. Niet alleen omdat het moet, maar vooral omdat het interessante ontwikkelingen zijn. Digitalisering van mengtafels voor zowel licht als geluid. Tekenen in 3D om te zien hoe een zaal en podium er uit komt te zien en wat de verlichting daarin kan doen. 3D zien we ook steeds meer bij het ontwerpen van geluid.

Pre-productie

Purple Group is binnen het vakgebied erg breed georiënteerd en dat vereist natuurlijk een goede voorbereiding en kennis van zaken. Voorafgaand aan een uitvoering moeten er tal van zaken onderzocht en bekeken worden op haalbaarheid. Niet alleen in financiële zin maar vooral ook technisch. Luidsprekers en licht systemen kunnen niet altijd in het dak gehesen worden omdat bijvoorbeeld de dakconstructie daar niet op berekend is of simpelweg omdat de hoogte niet toereikend is. Met “trussing” van aluminium of ijzer en zogenaamde “groundsupport” systemen kunnen we vaak wel tot een oplossing komen.

Artiesten & Promsconcerten...

Purple Group Picture

(Inter)nationaal bekende artiesten, zoals Di-rect, Kovacs, Miss Montreal, Het Goede Doel, Gers Pardoel en Within Temptation, maken gebruik van de kennis en ervaring van ons bedrijf.

Het faciliteren van festivals, openbare feesten en theatertours, al dan niet met bijvoorbeeld: BZB, Memphis Maniacs, Pater Moeskroen, Slagerij van Kampen of Lijn 7, behoort tot de kerntaken van ons bedrijf.

Crazy Piano's, The Boston Tea Party, DeBand.NL, Got the V!BE en danceBand treft u veelal aan op corporate events waarbij u Purple Group of zuster bedrijf Purple Exclusief als partner tegenkomt.

Festivals en Dance Events...

Purple Group Picture

Zwarte cross, Appelpop Tiel, Paaspop Schijndel, Parkfeestfestival Oosterhout, Zomerparkfeesten Venlo, Zandstock t Zand, Zoks Blerick, Elastiek Muziek Hilvarenbeek, Fesyland Volkel-Uden en Jazz festival Breda zijn een aantal vaste festivals, naast bevrijdingsfestivals in Zwolle, Amsterdam en Wageningen.
Time Warp, Solar weekend, Extrema Outdoor, Masters of Hardcore, Dance Valley, Nightmare Rotterdam, Nightmare Outdoor, Sneakerz, Voltt, Wish outdoor zijn een aantal Dance Events.

Bedrijfsevenementen...

Purple Group Picture

Bedrijfsfeesten en / of bedrijfspresentaties door Purple Group verzorgd: ABN Amro, Citroën, Free Record Shop, Jaguar Nederland, Lease Plan, Nederlandse Spoorwegen, Tommy Hilfiger, Unilever, Wella, Veronica Magazine, Quote, Price Waterhouse Coopers, Konmar, Commit, LOreal, Manfield, ONeill, PMS, Rüttchen, Vos Logistics en Big Brother. Bij de volgende producties was Purple Group betrokken: Staatsbanket Hare Majesteit De Koningin, PSV Kampioenschap, Ajax supportersdag, Sisi Drive Inn School Tour, Toverschool On Tour, Week van de lingerie, Nintendo / Playstation.

Theater...

Purple Group Picture

Er worden steeds vaker concerten in het theater gegeven. Ook hier komt u Purple Group tegen, maar niet alleen met een theatertour van een (pop) artiest of band. Zo zijn zijn de theaterproducties 100 jaar Elfstedentocht en Sonneveld voor altijd in de theaters te zien geweest, maar ook Derek Ogilvie, Spangas, Hoe overleef ik en Woezel en Pip.

Totaal concept...

Purple Group Picture

Licht en geluid in de breedste zin van het woord. Digitaal of analoog. Led techniek in lampen of achtergrond (Led wall). Sterrendoek, wit of zwart als achtergrond. Bewegend licht of conventioneel. Speciale effecten met CO2-jets, Kabuki- en confetti shooters of droogijsmachines. De puntjes op de i met balletvloer op het podium, lessenaars met dimbare verlichting, plexiglas schermen, hoofdmicrofoons (headsets) voor koren, geluidsregistratie en nabewerking met twee of meersporen opnames voor CD en DVD,video registratie en projectie met beamers, volgspot en communicatiesystemen. Purple Group: mensen met passie voor techniek en een groot hart voor muziek!